Monday, January 24, 2011

HappY mOmENts..Di PD reSOrT & cAmP..=)


ketika perjalanan ke PD..sempat pose dgn cap akak sebelah...smiles..=)

salam..hye....see u again beauty of life...
hari nie kte akan berkongsi cerita tentang kem di port dickson anjuran FSPU...
sedar tak sedar dah berlalu pun kem to..
3 hari 2 malam dekat kem membawa byk kenagan manis yang tak akan dilupakan...
dah lame tak menyertai aktiviti cam nie...
sebenarnye i hate camping especially yang menggunakan khemah dan di dalam hutan..
darah manis la katakan..nyamuk mmg suka..nanti tak pasal2 kuar hutan tk kenal muka sendiri..
sebab penuh dgn bintik2 merah..
luckily kem di PD nie ok..tak la byk nyamuk sgt even kem to penuh dgn kolam n pokok2...

before main explorace...muka still fresh...
fuh..wakto main explorace to mmg mencabar...
semangat berpasukan perlu ade sebab byk menggunakan kekuatan fizikal terutamanya from guys...
group kami guys mmg sporting habis..ade yang terpakse menyelam..
ade yg jadi tanggang moden,,,
ade yg berkayak....girl relax ckit wkto nie...
then kena asingkan kacang soya n kacang hijau..dah jadi macm cter musang berjanggut..hehe
tahu cter p ramlee to...yg terpakse asingkan bhn masakan..
cam to la kitaorg..siap kena parut kelapa lagi..ish2..
tapi mantap n besh...
but..the sad part was when our group is not the winner...
even we're the first group that reach the last check point...katanya kami tak berkerjasama...
emm..kalau tak takkan kami smapai dulu kan..entahla...
ape2 pun we had a lot of fun..tak kisah la sape pemenang nyer...=)



dalam bas wkto balik dari PD...
nie dalam bas wkto nk balik dari PD..besh btol...
semua org happy sebab kem dah sampai ke penamatnya...
walaupun ltey sebab tak cukup tdo tapi semua org look happy..
then kami singgah di teluk kemang..membeli belah n melihat pntai...
yg tak kena nya aq sorg pakai baju kurung..ayu la konon..
but the real reason dah takde baju...hehe
hentam jela ape yg ae..ramai gak org yg pndang2..
maybe pelik kot takpun tergoda...hehe ( just joking)


pose bersama kwan2...=)

bersama kwan yg lain..=)

to la antara gmbar yg sempat snap...walaupun tak semua org tapi still ade memori..
lpas je berjalan2 kat teluk kemang..naik bas je semua senyap..tertdo keletihan...mmg funny..
termasukla aq...hehe
dalam perjalanan to hujan rahmat...agak lebat...sampai kitaorg takley balik..
kena tunggu dekat 15 mnit baru ok..
thats all for today..hopes u all enjoy my story...
bye my blog...see u later with a new story..
with more interesting n happy stories k..
mmmuaaaahhhhh.....

Monday, January 17, 2011

iTS mE...


salam..hye bertemu kembali 'beauty of life'..
hari nie berjalan seperti biase..hidup perlu dilalui dgn ceria...
entah kenapa..rase ltey btol hari nie...maybe dah terlampau aktif kot di siang hari...
tadi di kelas dikejutkan dengan satu soalan dari my classmate..
" ros..ko ade makan suplemen ape2 ke? nampak aktif je...tak ngantok pun.."
haha...terkejut btol...jawapan yang aq beri..
" mane ade...biase je..tak amik ape2 suplemen pun..ha! minum byk air kot..haha"
ckp pasal air mmg aq nie hantu air..bawa satu botol air tak sampai stgh jam masuk kelas..
dah tinggal suku air to...hehe tak pasal2 kawan sebelah jadi mangsa sponsor air..nasib lah ye..=)
tapi yang tak beshnye...bile petang aq dah tak seceria pagi..nk tahu kenapa?
sebab ade seorang brother ckap aq gemuk....
brother nie in same organization with me..biase la kan..bab2 berat nie girl mmg sensitif...hehe
tak pasal2 ter'touching'....habis semua org dalam bilik to di tnya aq.." ros nie gemuk ke?"
cian diorng kena jawab..nasib baik ade buah hati pengarang jantung yang
bagi jwapan yg menggembirakan kate tak gemuk..ok la...tapi mane la tahu dye amik hati je kan...huhu
( hati mmg dah kena amik pun..hehe) tapi cube korang tgok...gemuk ke aq dalam gmbr to? kalau
tembam to maybe cana accepted lagi sebab pipi aq nie mmg susah nk turun...
tapi to gmbr tahun lepas wakto raya aidilfitri...nanti aq selitkan gmbar yg agk terbaru k...hehe
dah lega dapat luahkan perasaan kt cni..thanks my blog...mmuaaahhh




Sunday, January 16, 2011

fiGht fOr iT....=)


salam..hye semua....hopes chat termasuklah my blog 'beauty of life'...
entahla...dah takde idea nk tulis ape but i miss my blog so i have to write something on it...
ok...esok dah mula kelas buat minggu yang ketiga...sepanjang 2 minggu yang dah berlalu..nothing interesting happened...semua nye perkara biase...about my class..my classmate..my new letchurer..new courses...
all happened nicely and nothing weird ...but i really hopes that i can adapt with this new environment for one semeter of course...
still hoping that i can manage my time wisely and never change my aims here...
i want to study and get a good result..not just for myself but also for my parents happiness...
but i kept asking myself..can i?
so..i have to work hard and start to run towards it..but i dont know why i feel that i dont have enough energy for it..am i lazy or just follow the path without fighting?
where my strength ? maybe i have to wait for the coming holiday to take my spirits that i had left at home with my parents and family...
so...wait for me ya......!! =)

Thursday, January 13, 2011

my FaMiLY anD CORetan MAnja..=)



i really miss them so much....rindu sangat2..dah lama tak balik umah rasanya...tapi baru je mula belajar..
harap2 lepas nie tak la teringat umah sangat...daripada mula masuk kolej anggerik kt UiTM nie..
tak pernah tdur dengan nyenyak...mesti terjaga setiap malam..nk kata mimpi yang bukan2 tak pula..
nak kata kena ganggu dengan benda bukan2..tak juga...nak kata tdo tak baca doa..doa sentiasa baca..
mungkin sebab sentiasa berfikir kot...
maybe because of my habit...suka sangat berfikir tentang apa yang telah terjadi pada awal pagi sampai la sebelum nk tdo...semuanya jadi mcm wayang gmbar yang jelas terpampang di kotak fikiran...satu persatu..
yang baik mahupun yang tak baik..yang menyenangkan mahupun yang menyakitkan..
yang menggembirakan mahupun yang menyedihkan...
semuanya jelas...
bila dah habis wayang gmbar barula tenang..tapi nak tidur tetap take time...
kadang2 tak sedar pkol bape tertidur..sedar2 dengar bunyi alarm...
hye..dalam kelas mula lah nk menguap..sabar je la hati..
memang menguji ketahanan fizikal dan mental...
dalam kelas mula jadi macam ayam berak kapur..
tapi study tetap study..!!
hopes bila dah jadi macam nie makan boleh la dikurangkan tapi makin bnyak yang nak di makan..
hormon kot....bertambah gemuk la jwbnye.........hehe=)
anyway..i'm happy with my life here eventhough i have to work really hard here...
gud luck for me!! =)

Wednesday, January 12, 2011

as rEmiNDER..

Tak SemuA yaNg KitA HaRpkN DaN imPIkAn AKan meNjadI KENyataAN tERuTmanYA bILa kITa meNgharAPKaN SesEOraNG iTU mEnjadI SepeRTi yaNG kiTA inGINkan...kAdanG2 Apa YaNG MenYaKItkan bILa orAng YANg raPat deNGAN Kita MULa wat sesuaTU yang MenYeBAbkaN KitA RAsa SaKit...tetAPI sETiAP peRKAra memERLUkAN PENgorBANAn YaNg tIngGI..MEMerlUKan ketAHANAn FIzikal daN Mental YANG kuaT KeranA seTIAp PErkaRA yang TerjaDI mEMpuNYAI hikMAH Di SEbaliKNYA...mUNgKIN kitA DAPt jaDIkan SeBAgAi KEkuatan Di MAsA dePAN..MUNgkin JugA It MAke uS mORe sTRoNGER tHAN BeFORE..anD mAybE IT maKe U loVE PEopLE moRe THAN beforE!!

fOR yOU TO enJOy..

video

To LeT yOU kNOw..





wHen i faLL In LOve
iT wiLL be FORever
Or I neVer FaLL iN loVE
IN a REstLEss WORld LIke THis Is
 lOVe IS enDEd BefORe ITs BEgun
ANd tOO mANy MooNLIghT kIseS
sEEm tO cooL in THe WArmTH oF thE SuN
wHEn i GiVe mY HearT
iT wiLL Be COMplETEly 
OR i NevER gIve My hEARt 
ANd tHE MOmenT I can FEel
tHE sAmE waY ToO
iS wHEn I faLL in LOve wITh YOu.. 


wiTHOut woRd..



SHoulD't HaVE doNE it
sHOuLd'T haVE igNOreD IT
liKE it WOULd't BE sEEn
I doNT tHINk i ShoULd't HavE seeN yoU
sHOuld'T hAVe RUn AwAY
ShoULd'T haVe PRETendED NOt tO heAR
LikE It WOULd't Be hEARd
LiKe It couLD'T bE hEarD
i sHOULd't hAVe LIsteNed TO YouR loVE
wiTHOUt WORd yOu  MadE mE KnoW yoU
WIthoUT woRD yoU GavE Me YOur LOve
MAde ME FilL mySELf WIth YOur EVerY bREAth
TheN you RAN aWAY
WItHOUt WOrd LovE leFT Me
WIthoUT WOrD lOVe tOSSed mE asiDE
Not kNOwiNG WhAT to SAy
My liPS MusT HavE BeeN SurpriSED
BecauSE U caME witHOUT woRD..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...