Tuesday, November 22, 2011

beNGkeL PenULIsan & PenERbitAN di TEluk DAlam Resort, Pulau PaNgKOr..


pantai Teluk Dalam Resort

hye..dah lame tak update blog nie...miss u so much..
memandangkan pernah ade org ckp nie mcm blog walk so let me continue to be like this..hehe
kali nie nk cter tentang Bengkel Penulisan & Penerbitan yang diadakan di Teluk Dalam Resort , Pangkor..
selama 3 hari 2 malam dekat sana byk sweet memory yg dikumpul..
antaranya ialah..:

~ makan makanan yg sedap2 n byk pilihan smpai kembung perut and tak larat bangun..tapi bukan gelojoh tau..just makan ckit2 semua lauk..so penuh la kan perut..hehe

~ buat karangan yg kelakar gler sampai mengalir air mata ketawa..lbey2 lagi yg bace mahakarya agung to lak budak ID yg suara power mcm Jamal Abdillah plus feeling habis...hehe (sampai ada peminat..kan pok long)

~ yg paling tak tahan..setiap kumpulan diberi masa 2 jam untuk cari bahan..yg beshnye tgh hari lak to..so mmg jalan2 cari hitam la jwbnye...terbakar kulit muka..dah jadi 2 garisan khatulistiwa kt muka nie..haha 
lpas to jln2 tepi pantai terserempak lak dgn seekor ketam yg malang..terus jadi bahan eksperimen...terkial-kial lari selamatkan diri..jahatkan kitorg..bukan jahat la....nakal je..hehe

~ then merempit ke Teluk Nipah dgn motor yg dibayar rm15 untuk sejam...mahal gler tapi nasib baik naik 2 org...so sharing is caring...bulat gler muka yg mmg bulat nie pakai helmet...first time rempit dgn skuter..vroom...vroom..hehe

~ then beli cenderahati untuk bawa balik...baju t n key chain....mmg rambang mata sebb cntik2..tapi terkilan la..ade satu baju to cntik wrna putih corak oren..dah plan dah nk pakai dgn tudung oren tapi takde saiz..kalau tak mesti cun gler...hehe (perasaan betol..)

~ seterusnya...dah sampai je dari teluk nipah to lepas merempit terus terjun laut...tapi jap je sbb dah maghrib...cdey jugakla...tapi masih sempat buat istana pasir...tk sempat tinggi terus runtuh kena bom..hehe

~ ha..satu lagi...kitorg sempat mandi kolam renang kat resort to..to pun dekat pkol 11pm la..24 hours beroperasi tau...tapi open gler..nasib baik waktu kami mandi to x ramai lelaki..mandi pun jap je tibe2 kilat n guruh berdentam-dentum..kecut perut..takot gler..kalau la kena smbar..masya allah...terus kami lari naik..then ditakdirkan 15 minit lpas to kolam renang to penuh dgn budak laki mandi..maybe Allah bagi petunjuk suruh naik cpat...Thank You Allah..

to je la nk story...waktu balik to dlm bas senyap gler semua org...letey kot...x cukup tdo..yela...kena bakar n kena buat keje..sape kate pegi pulau pangkor to seronok2 ha?
tapi sempat la jugak berseronok dgn kwan2..menyelam sambil minum air...hehe
mudah-mudahan ukhuwah yg terjalin dekat sana terus utuh antara satu sama lain..
dari x kenal terus kenal..dari x rapat terus rapat..
sebab Islam itu kan bersaudara...=)

nie ade ckit gmbr untuk tatapan semua...smiles...;)



yg pakai spek to la artis yg bace mahakarya agong to sampai ade peminat,..hehe



ku bina istana pasir untuk mu..
SEKRETARIAT MAHASISWA FAKULTI FSPU
posing sebelum merempit..pasangan pertama..

berehat jap di tempat teduh selepas mencari bahan..

pasangan merempit kedua..
LOMPAT  SI COMEY LOMPAT....hehe 
geng wanita bakal pemimpin dunia termasuk yg tangkap gmbar..hehe



pasangan maerempit ketiga....



to je la untuk dikongsi..byk lagi gmbar kenangan tapi prob nk susun gmbar2 nie...nie pun lain yg diletakkan lain yg jadi..
ape2 pun jgn mara ye...gurauan mesra...muaahhh...love u all..=)

1 comment:

  1. wahhhh... jeles ase.. hehhehe.. mesty seronok kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...